Председник Вучић замолио грађане да се не окупљају до краја маја и позвао их на јединство

Председник Србије Александар Вучић рекао је у обраћању јавности да се насиљем у политици ништа неће постићи, замоливши људе да се не окупљају бар до краја маја. Он је на вечерашњој конференцији замолио учеснике изборне трке да кампања протекне без насиља и да се покаже пуно поштовање за политичке противнике и оне који мисле другачије, без обзира на којој се стране налазе.

Рекао је да се испред Скупштине одржава скуп присталица СНС-а и покрета Двери.

– Неколико стотина метара одавде одржава се скуп, а добио сам податке о броју присутних, 5.790 присталица углавном Српске напредне странке и 64 или 65 присталица покрета Двери. Ово не говорим да бих се хвалио већ да кажем људима да се бар до краја маја не окупљају. Формални организатор није СНС већ неко удружење и асоцијација. То није одговорно понашање људи који су звали присталице – рекао је Вучић.

Истакао је да пребројавање није потребно, већ јединство и заједништво.

– Знамо ко је већина у Србији али се то показује на изборима а не сад у време кад нисмо завршили са епидемијом. Ја те људе волим и поштујем што су показали своје срце, али позивам их да сачекају крај маја или јун и да поштујемо савете лекара и да се понашамо одговорно – истакао је Вучић.

Председник је замолио да се поштује демократски поредак Србије и нагласио да је разговарао са посланицима СНС-а који штрајкују глађу, замоливши их да од тога одустану. Такође је рекао да ће сви који буду правили нереде, без обзира којој страначкој опцији припадали, бити процесуирани.

Српски председник је истакао да му је ово последњи дан на челу економског кризног штаба.

– Влада Србије је данас имала прву седницу за раст БДП-а, али ћу свакога дана водити бригу о томе – рекао је Вучић.

Навео је да је задовољан што је исплаћено 31,2 милијарде за минималац нашим предузетницима, као и да следе још две исплате. Позвао је све политичке актере да узму учешће на изборима и пожелео им фер демократску кампању.

Извор: РТС

Подели: