Динамо креће са тренинзима

Одлука Фудбалског савеза Србије да се наставе шампионати у Супер и Првој фудбалској лиги, 30. маја, условила је да сви фудбалски клубови, чланови ових лига, почну са припремама за наставак првенства. Одлучено је да се не играју Плеј оф и Плеј аут, па ће до краја шампионата бити одиграна само четири кола. Првенство ће се завршити 20. јуна када су на програму утакмице 30. кола. Прволигаш, Динамо из Врања, у првој утакмици, треба да гостује у Новом Пазару истоименом прволигашу. Како је у среду, на конференцији за новинаре,на стадину Јумка у Врању, рекао шеф стручног штаба Динама, Драган Антић, неизвесно је одигравање ове утакмице, јер су чак шесторица фудбалера Новог Пазара позитивна на коронавирус. Антић је извршио прозивку фудбалера на које рачуна за прдстојећи део првенства у Првој лиги. Половина играча је урадила тест на коронавирус, остали ће то урадити до петка , када ће почети тренинзи играча.

„Хтео сам да завршим првенство са омладинцима и играчима из Врања, али они нису регистровани за први тим, па смо морали да се ослонимо на фудбалере, који су играли за Динамо до прекида првенства. Испадања из лиге неће бити, ми не можемо да уђемо у Супер лигу, па ће ове утакмице бити добар припремни период за све играче, јер ће пауза између две сезоне бити врло кратка“, рекао је новинарима тренер Драган Антић.

Најновија одлука ФСС, да ако неки клуб одустане од такмичења, његово место може попунити клуб који понуди најбоље услове за такмичење, по речима Антића даје наду да Динамо може у новој сезони и у Супер лигу. „Динамо и Раднички из Крагујевца су два најозбиљнија клуба у Првој лиги и имају све могућности да играју Супер лигу наредне сезоне“ саопштио је Антић.

На окупу је 20 играча, очекују се још неколико фудбалера да допутују у Врање па ће се кренути са припремама за утакмице.

“Динамо је градски клуб има велику армију навијача, очекујем да град стане иза Динама и да успешни привредници града дају допринос да се фудбалски клуб у Јужној Србији врати поново међу Суперлигашке тимове“, оптимиста је тренер Антић. Капитен Динама, Стевановић, повратник у тим, Димитров и млади Илић су тешко поднели ситуацију која их је одвојила од терена и спремни су да дају свој допринос што бољим играма Динама у преостала четири меча.

Подели: