Леонора Ристић и Анђела Ристић из Врања освојиле друго место на конкурсу „Ухвати идеју”

Ученице осмог разреда основне школе „Светозар Марковић” из Врања, Леонора Ристић и Анђела Ристић освојиле су друго место на конкурсу „Ухвати идеју” који је расписан у оквиру пројекта VIP Дан девојчица у IKT сектору 2020. Циљ је био да девојчице, ученице 7. или 8. разреда изразе своју креативност и осмисле што интересантнији видео. Овај конкурс је имао за циљ подстицање предузетничке идеје – како решити неки од свакодневних изазова користећи дигиталне технологије.

Услед епидемије, овогодишње такмичење је у потпуности спроведено онлине, самим тим и три главне активности биле су организоване онлине. Ученице завршних разреда основне школе учествовале су у:

– такмичењу у изради видео радова „Ухвати идеју“

– виртуелним групним посетама школа компанијама из целе земље, сусретима и разговорима девојчица са менаџеркама и власницама фирми – ове године онлине уместо посета и сусрета уживо

– финалном догађају на којем ће бити проглашен победник такмичења „Ухвати идеју“.

Анђела и Леонора Ристић су ученице осмог разреда ОШ „Светозар Марковић” из Врања, а свој видео рад који је освојио награду назвале су „Са роботима се дружи – планети служи”. За свој рад су награђене вредним наградама.

Ове талентоване ученице су на Светском роботичком такмичењу у Кини такође освојиле друго место.

Извор: poslovnezene.org/Školski portal

Подели: