Културна дешавања чекају бољу епидемиолошку ситуацију

Установе које се баве делатношћу из области културе почеле су са радом али су затворене за посетиоце са изузетком градске библиотеке. За сада нема одржавања књижевних вечери, позоришне представе се не играју а нема ни изложбене делатности. Културне манифестације су одложене а неке од њих неће бити одржане. У суштини културна дешавања чекају бољу епидемиолошку ситуацију.

Када је реч раду установа културе, локална самоуправа добила је прецизне инструкције које су дефинисане закључком Владе и по речима градске већнице за културу, образовање, информисање и верска питања Зорице Јовић придржавају се упутстава. Она је изразила жаљење што врата позоришта остају затворена и што због епидемије неће почети са радом бисокоп како је најављивано. Најважније је да се очува здравље грађана а културна дешавања мораће да сачекају.

„Држимо се оног што је најбитније за нас у овом тренутку а то је да будемо дисциплиновани, да поштујемо све мере које су дате од стране стручњака и да само у изузетним ситуацијама будемо у већој групи. Биће прилике и времена за све“, поручила је градска већница за културу, образовање, информисање и верска питања Зорица Јовић.

Подели: