Почеле и телефонске пријаве за једнократну помоћ од 100 евра

Сви пунолетни грађани који имају личну карту и пребивалиште у Србији од  данас могу и телефоном да се пријаве за једнократну помоћ од 100 евра. Број телефона контакт-центра је 0800/101-100.

У контакт-центру ћете имати прилику да чујете аутоматски наснимљен глас, коме ћете моћи да оставите своје податке. Матични број и број личне карте ће се уносити путем телефонске тастатуре, а име банке ће изговарати или бирати притиском на тастер, наведено је на Инстанграм налогу министра финансија Синише Малог. Помоћ од 100 евра пензионери и грађани који примају социјалну помоћ добијају по аутоматизму и без пријављивања. Влада Србије ће им ту помоћ данас уплатити, а моћи ће већ сутра новац да подигну.

За пензионере који немају отворене рачуне у банци, биће отворен наменски рачун за исплату ове помоћи који ће након подизања новца бити затворен.

Поред пензионера, и корисници социјалне помоћи аутоматски добијају ову помоћ. Они ће помоћ примити путем банке Поштанска штедионица и та исплата је предвиђена за четвртак 21. мај.

Извор: РТС

Подели: