Компанија „ЈУМКО“ добитник војне спомен медаље

Компанија „ЈУМКО“ добитник је војне спомен медаље за изузетан допринос систему одбране Републике Србије. Министар одбране Александар Вулин је на свечаности у Дому Гарде на Топчидеру ово велико признање уручио је генералном директору компаније Браниславу Трајковићу у знак захвалности за пружену подршку Министарству одбране и Војсци Србије током борбе на сузбијању заразне болести COVID -19.

Церемонија свечаног уручивања војних признања и захвалница компанијама, појединцима и медијима који су донирали средства и пружили подршку Министарству одбране и Војсци Србије током борбе на сузбијању заразне болести COVID -19, одржана је јуче у Дому Гарде на Топчидеру. Компанија „ЈУМКО“ добитник је војне спомен медаље за изузетан допринос систему одбране Републике Србије.

„ЈУМКО“ за време ванредног стања добринос у борби против коронавируса дао је шивењем заштитних маски. Маске су израђиване од памучних материјала, за вишекратну употребу. Такође, „ЈУМКО“ је шио и другу заштитну опрему.

“Војна спомен медаља коју сам примио на свечаности у Дому Гарде на Топчидеру је велико признање за нашу компанију и заслуге припадају свим радницима који су и у ванредном стању показали одговорност и солидарност. Ангажовањем и у протеклих месеци показали смо да наша држава и Војска могу да рачунају на „ЈУМКО“ не само у добрим већ и у кризним временима. Срећан сам што смо могли да помогнемо и поносан што је наш рад препознат и јавно похваљен”, рекао је генерални директор компаније „ЈУМКО“ Бранислав Трајковић.

Министар одбране Александар Вулин је свима који су донирали средства ради спречавања ширења и сузбијања заразне болести COVID -19, захвалио у име Србије, у име председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, у име сваког војника и пацијента, поручивши да је захваљујући њима Србија показала своје најбоље и најлепше лице онда када је било најтеже.

Извор: Министарство одбране, компанија „ЈУМКО“.

Подели: