Председник Вучић: Заувек остајете јунаци наше отаџбине

На пријему у Палати Србија председник Републике Александар Вучић је лекарима, медицинским сестрама и техничарима који су били ангажовани у Kовид болницамa током епидемије вируса корона, упутио захвалност на сваком спашеном животу и поручио да су они хероји отаџбине. Догађају су присуствовали здравствени радници из свих медицинских установа, који су 77 дана пружали помоћ оболелима, а међу њима и директорка Здравсетвеног центра Врање др Љиљана Антић и главна медицинска сестра Јасмина Ристић.

Државном химном почео је пријем медицинског особља код председника Србије Александра Вучића, којем је присуствовао и министар здравља Златибор Лончар. У уводном делу церемоније, речено је да је пријем мали знак пажње, поштовања и признања за све што су медицинари урадили за нас и наше најближе током пандемије коронавируса.

Председник Вучић је нагласио да су лекари и медицинске сестре дали грађанима Србије наду и будућност, као и да се сада поставља питање на који начин им се може узвратити, осим дивљења, захвалности и аплауза.

Вучић је указао да је у претходном периоду много тога урађено у нашем здравству, као и да ће се са улагањима наставити. Српски председник је најавио да ће држава омогућити још једно повећање плата, након ванредног од 10 процената, како би медицински радници били задовољнији и не би одлазили у иностранство.

Свим колегама медицинарима захвалност је упутио и директор Клинике за инфективне и тропске болести КЦС доц. др Горан Стевановић.

О сатисфакцији поводом присуствовања оваквој врсти догађаја говорила је главна сестра јединице Интензивне неге Клинике за инфективне и тропске болести КЦС Весна Обрадовић.

Свечаности су присуствовали и медицински радници из Врања који су ангажовани у три Ковид болнице, са директорком Здравсетвеног центра Врање др Љиљаном Антић и главном медицинском сестром Јасмином Ристић.

Подели: