Миленковић: Стручни оперативни тимови проверавају да ли се поштују мере заштите од корона вируса

Градски штаб за ванредне ситуације у Врању формирао је три стручна оперативна тима – тим за праћење стања у оквиру привредних субјеката, правних лица и предузетника који обављају превоз путника, као и јавних и комуналних предузећа у погледу поштовања превентивних мера заштите од вируса COVID 19.

-Оперативни тим за праћење стања у оквиру привредних субјеката у погледу поштовања превентивних мера заштите од вируса, данас је обишао Компанију „Симпо“, а други тим контролише превоз путника. Суштина је да се у затвореним колективима води рачуна о свим превентивним мерама које је Влада Србије донела, а то је пре свега да се води рачуна о социјалној дистанци, ношењу заштитне опреме, редовној дезинфекцији свих површина. Циљ је сузбијање и ширење корона вируса у затвореним колективима – рекао је градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

Градски штаб за ванредне ситуације препоручује свим послодавцима да преко представника запослених за безбедност и здравље на раду, односно Одбора за безбедност и здравље на раду, редовно спроводе контролу поштовања свих превентивних мера заштите вируса COVID 19 од стране запослених приликом обављања делатности.

– Сви запослени пре доласка на посао морају да попуне епидемиолошки упитник и својим потписом гарантују за истинитост попуњеног упитника. Одговорност за спровођење свих мера у колентивима пада на директора уколико се уоче недостаци. Задатак стручног оперативног тима је да изврши сагледавање стања на терену и о евентуално уоченим неправилностима обавести надлежне инспекције – рекао је Миленковић.

Вирус није толико агресиван као што је био на почетку епидемије, али је ту, нагласио је Миленковић, тако да се морају поштовати мере превенције у циљу сузбијања и ширења корона вирусне инфекције.

 

Подели: