Окончани шампионати у лигама малог фудбала у Србији за текућу сезону

Клуб малог фудбала Врање и идуће сезоне играће у Првој лиги. Због коронавируса прекинуто такмичење у лигама малог фудбала. Југ Србије ће на јесен у новог сезони имати један клуб мање у Првој а један више у Другој Футсал лиги.

Првенства у лигама малог фудбала у Србији су прекинута, због коронавируса, одлучио је Фудбалски савез Србије, па ће тако у наредној сезони, Југ Србије имати једног представника мање у Првој а један клуб више у Другој Футсал лиги. Од јесени ће Клуб малог фудбала Врања поново играти у Првој лиги заједно са нишким клубовима, Калчоми  Винтер спортом. Прекид шампионата онемогућио је Врање и Калчу да се надмећу за улазак у Плеј Оф, јер је у моменту прекода, Врање било пето, а Калча шести. Винтер спорт је направио најбољи резултат, јер је у моменту прекида заизимао треће место на табели заједно са београдским Фоном. Јастребац из Блаца је једини клуб из овог дела Србије, који ће морати после 4 сезоне да се врати у нижи ранг такмичења. Само једна победа и два ремија у 14 кола и није могла да гарантује више. Нова Пазова је за бод претекла Јастребац и остала у лиги. Уместо тима из Блаца у Прву лигу се пласирао Коњарник из Београда. Иначе Фудбалски савез Србије је прогласио и прваке по лигама по пласману у моменту прекида. Тако је Црвена Звезда из Београда у својој дебитантској сезони постала првак Србије од када се такмичи под овим именом.

И у Другој лиги је све познато. Као што смо рекли, Јастребац из Блаца је нови друголигаш и он је заменио место са Коњарником. Поред Блачана у Другој лиги ће играти и Зуфо из Бујановца и Лесковац. Зуфо је у моменту прекида био трећи и играо би бараж за попуну прве лиге као прошле године, када га је победило Врање. Пошто је ФСС суспендовао све бараже, тако је и Зуфо изгубио могућност да игра доигравање. Раднички из Ниша, као последњепласирани клуб Друге лиге испао је у Трећу лигу а уместо њега ушао је првак , Лесковац.

Суспендовано је такмичење и у Футсал Купу Србије. Тако је прекинут добар низ фудбалера Росуље из Власотинца, који су из четвртог ранга, регионалне лиге, стигли до четвртфинала Купа Србије. Росуља је додуше успела да се као првопласирана у Регионалној лиги домогне трећег лигашког такмичења. Поред Власотинчана у Купу је требало да играју и Јастребац из Блаца и два нишка клуба, Калча и Винтер спорт.

Све у свему прекид овогодишњег шампионата у малом фудбалу је неким клубовима добродошао, док су неки тимови лоше прошли. На јесен се очекује, ако све са коронавирусом буде у реду, да се играју квалитетне утакмице у новој сезони у Футсал лигама Србије.

Подели: