Крај сезоне у рукометним и одбојкашким такмичењима

Осим фудбалског шампионата у Супер и Првој лиги, остала такмичења су прекинута због пандемије коронавируса. Своје сезоне завршили су и рукометни и одбојкашки клубови у Србији.

Поништена је рукометна сезона у Србији. Управни одбор Рукометног савеза Србије, на предлог Такмичарске комисије, донео је одлуку да се поништи рукометна сезона 2019/ 2020.  Осим ове одлуке на седници у Рукометном савезу Србије донете су и неке одлуке које су везане за наредну такмичарску сезону, која треба да почне на јесен 2020. године. Испоштоваће се вертикална проходност клубова по лигама од првог до задњег такмичења у ранговима у Србији. Одлучено је да ће мушка Супер лига у наредној сезони имати 16 уместо досадашњих 14 клубова. Женска Супер лига бројаће 12 уместо досадашњих 10 тимова. На поменутој седници Управни одбор РСС донео је и одлуку о критеријумима за попуну лига, који су достављени клубовима, па ће се видети који клубови ће конкурисати за пласмане у више рангове такмичења. Одлучено је још и да ће се финални турнири у Купу Србије у обе конкуренције одиграти недељу дана пре почетка наредне сезоне.

Извршни одбор, председништво и директор такмичења Одбојкашког савеза Србије донели су одлуку да се прекину (заврше) сва одбојкашка такмичења у Републици Србији за сезону 2019/2020. Проглашени су победници, прваци лига,према затеченом стању на табелама, па су тако прваци у Супер лиги, „Тент“ из Обреновца у женској и новосадска „Војводина“ у мушкој лиги.

У Првој лиги су прваци „Срем“ из Сремске Митровице у женској и „Борац“ из Старчева у мушкој конкуренцији. Одбојкашице „Врања“ су у овом рангу такмичења освојиле шесто место. У Првој Б лиги, „Инђија“ и „Борац“ из Параћина су прваци, код жена и мушкараца.

У Другим лигама су такође проглашени прваци, па је тако у групи Исток, код жена, првак „Зајечар“ а код мушкараца „Топлички витезови“ из Куршумлије. Врањска екипа „Панда“ освојила је осмо а одбојкаши „Врања“, пето место у овој лиги.

Донета је и одлука о броју учесника у лигама за наредну сезону. Тако ће у Супер лиги играти у, обе конкуренције, по 10 клубова, док се све остале лиге проширавају за по два учесника па ће лиге бројати по 12 клубова.

 

Подели: