Председник Вучић: Нисмо отирач о који други могу да обришу ноге

Сви мисле да имају право свакога дана да говоре о Косову и Метохији и сви мисле да имају право да говоре о решењу за Косово и Метохију, рекао је, између осталог, у обраћању учесницима Београдског стратешког дијалога председник Србије Александар Вучић.

– Све велике силе, све регионалне силе, сви мали из региона који никакве везе са тим немају. А када бисмо ми једну реч рекли о њима, рекли би да се мешамо у унутрашње ствари, да угрожавамо регионалну, европску, светску стабилност – изјавио је српски председник.

Како је навео, нема ко нам није буквицу или лекцију очитао по питању потенцијалног или могућег решавања косовског чвора, јер је свако од њих ваљда заинтересованији од Срба и Албанаца и свако од њих мисли да има више права.

– Моја кривица и кривица Србије је у томе што нисам умео, нисам смео, због историје а не због себе, да сакријем презир према свима који су се тако понашали и односили према Србији. И, док сам председник, тако ћу се и односити према свима који мисле да смо ми отирач о које могу своје прљаве ноге увек да обришу, да нас газе и да нам још кажу да треба да будемо задовољни како се дивно и лепо односе према нама – истакао је председник Александар Вучић, обраћајући се учесницима скупа.

Подели: