Костић: Приходи у мају 175 милиона динара

По речима градског већника за буџет и финасије Бојана Костића у марту и априлу било је за 40 одсто мање прихода у односу на исти период прошле године, док се у мају значајно поправио прилив у градску касу и отприлике је на истом нивоу као претходне године, 175 милиона динара. Костић је нагласио да се финансирање капиталних пројеката неће доводити у питање.

Епидемија вируса корона и ванредно стање утицало је на привреду па самим тим и на прилив новца у градски буџет. „У марту и априлу смо имали за скоро 40 одсто мање прихода него у истом периоду прошле године, односно за 104 милиона динара. У мају се значајно поправио тај прилив у буџет“, каже за ТВ Врањска плус градски већник за буџет и финансије Бојан Костић.

„Наши приходи у мају су на нивоу 175 милиона динара, ту је погодовао и други квартал пореза на имовину дакле ми смо у мају остварили за 20 милиона вишак прихода у односу на претходну годину, што се тиче пореза на имовину. Ми ћемо максимално рестриктивно радити пројекције прихода, буде ли се овако наставио опоравак, имаћемо до краја марта наредне године потпуну стабилизацију прихода и повратак на ниво који смо имали 2019. године, што свакако веома охрабрује и наравно да ћемо имати средстава да све оно што смо планирали у 2020. години завршимо у 2021. години. Дакле, не укидамо нешто што се ради, што је обећано људима у комуналном програму већ само померамо за период када ће се ти приходи у потпуности надоместити и како би то све могли да завршимо без повећања јавног дуга, без задуживања и да не угрозимо финансијску стабилност града“, истакао је Костић и додао да се финансирање капиталних пројеката неће доводити у питање.

Осим суфицита у буџету од 220 милиона динара у 2019. години, ово руководство града може се похвалити и тиме да је од почетка мандата до сада раздужило град за 5 милиона евра.

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук