Министар финансија Синиша Мали посетио фирму “Ансал стил” у Врању

Министар финансија Синиша Мали данас је у посети Врању. Он је обишао фирму “Ансал стил” доо Београд, која је 2017. године закупила део производних погона некадашњег “Заваривача”. Фирма “Ансал стил” чији је власник Драган Лакићевић из Сурдулице по закупу простора покренула је производњу конструкција за транспонтере којима се превози угаљ. Примарна делатност ове компаније је производња за машинску и рударску индустрију.

Обиласку су присуствовали државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, начелник Пчињског управног округа Срећко Пејковић, народни посланици Славиша Булатовић и Ненад Митровић, градоначелник Врања др Слободан Миленковић, председник ГО Врањска Бања Драган Сентић, градски већници Бојан Костић и Небојша Зупанчић и директор Бизинис инкубатор центра Немања Глигоријевић.

Министар финасија Синиша Мали разговарао је са представницима и радницима компаније. Овом приликом извршни директор “Ансал стил” доо Београд Александар Недељковић рекао је да планирају проширење производних капацитета и нова запошљавања. У овој фирми у Врању запослено је 170 радника, производни погони простиру им се на 13.000 метара квадратних а плате квалификованих и висококвалификованих радника крећу се од 80.000 до 100.000 динара према речима Недељковића.

– Захваљујући напорима министарства некадашња фабрика која је овде пословала Заваривач из Врања је преузета од стране Ансал групе и радници који су тада били на бироу су преузети и запослени радници са стране. Фабрика је подигнута на здраве ноге, извршен је ремонт хала и опреме и покренута производња -каже извршни директор “Ансал стил” доо Београд Александар Недељковић и додаје да су користили део мера из пакета Владе РС за санирање последица коронавируса.

-Користили смо мере које су биле предвиђене, исплата минималца, свакако су радници, већи део је конкурисао и чуо сам међу њима да су добили подршку од 100 евра у динарској противвредносоти. Ми ћемо сигурно конкурисати за све остале програме који помажу привреди то нам доста значи, заиста нам доста помаже и било нам је у овим тешким временима велико растерећењe – истиче Недељковић.

Након обиласка фирме „Ансал стил“ министар финасија Синиша Мали обићи ће компанију “Симпо”.

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук