Министар Синиша Мали у Сурдулици разговарао са грађанима и привредницима

Након обиласка фирме „Ансал Стил“  и компаније “Симпо”у Врању, министар финансија Синиша Мали своју посету југу Србије, наставио је у Сурдулици. Он је у присуству државног секретара у Министарству привреде Драгана Стевановића, начелника Пчињског управног округа Срећка Пејковића и директора Бизнис инкубатор центра Немање Глигоријевића обишао Фабрику котлова „Фос“ у Белом Пољу, затим је у Сурдулици разговарао са грађанима и у управи „Власинске хидрелектране“ одржао састанак са привредницима.

Министар је у разговору са руководиоцима Фос-а рекао да је држава увек спремна да помогнене развоју привреде.

-Преко Фонда за развој направићемо посебан фонд за развој Југа Србије. Југ Србије ће по речима председника Вучића бити приоритет по питању инфраструктуре и додатног запошљавања – рекао је министар.

Министар финансија Синиша Мали је рекао да се до краја године очекује посебан програм за развој југа Србије, у циљу подстицаја производње и отварања нових радних места.

-Дражава Србија је по први пут изашла са програмом који је усмерен ка подршци приватном сектору који је највише погођен овом кризом. Предузетници, микро, мала и средња предузећа су овим мерама ослобођени плаћања пореза а запослени примају минималну зараду током трајања пандемије изазване корона вирусом.  Овим смо показали колико је држава била јака, да највећи терет ове кризе преузме на себе. Ово је доказ да су реформе које смо спроводили од 2014. године биле добре – да имамо здраве финансије и да могу неке ствари да се дефинишу и примене када је криза у питању – рекао је министар и најавио уплату минималне зараде 4. јуна за 1.052.000 радника у Србији чији су послодавци решили да приме ту помоћ.

Министар финансија Мали и државни секретар Стевановић одржали су састанак са привредницима у управној згради „Власинске хидроелектране „.

-Ово су привредници који нису сви из Сурдулице али гравитирају у овој општини. Нису сви присустни али су прави репрезент и они могу да кажу министру шта може додатно да се уради од стране државе -рекао је државни секретар Драган Стевановић.

Мали је на том састанку истакао да су се окупили како би привредници рекли да ли има још неких ствари које треба да се додају на нове економске мере које се већ примењују и додао да су нове мере и урађене у договору са привредницима  и Привредном комором.

 

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук