Синиша Мали: Влада РС изаћи ће са додатним мерама које су усмерене на новозапошљавање, до краја године за развој југа Србије посебан програм

Након посете фирми „Ансал стил“ министар финансија Синиша Мали посетио је команију СИМПО где је одражао састанак са привредницима. Министар је најавио да ће у наредним данима Влада РС изаћи са додатним мерама које су усмерене на новозапошљавање. Оно што је за југ Србије важно јесте да ће до краја године бити дефинисан и посебан програм за развој овог краја.

У компанији СИМПО у Врању министар финансија Синиша Мали састао се са привредницима из Врања, Лесковца и Сурдулице и разговарао о томе на који начин се спроводе економске мере Владе РС, који су проблеми, да ли има сугестија, жеља или потреба да се неке ствари промене. Министар Мали је истакао да је веома важна порука коју је данас добио а то је да су мере Владе Републике Србије биле благовремене и на прави начин дефинисане.

Фото: Врањска плус

-Преко 5,1 милијарду евра као што знате смо усмерили на то да се негативне последице COVID-19 умање што је више могуће, запослени, а и послодавци су задовољни тиме што су ослобођени плаћања пореза и доприноса на зараде. Држава рекао бих по први пут уплаћује минималне зараде за преко милион радника, наредни минималац ће бити уплаћен у четвртак, дакле у четвртак следи уплата минималца за преко милион радника у приватном сектору. То је други минималац који дајемо, још један ћемо уплатити почетком јула. Дакле, на прави начин је држава помогла приватни сектор и оно што је мени посебно важно у разговору са привредницима нико није отпуштао запослене и главна тема на тим разговорима није била око економских проблема него око дуалног образовања, око тога да се нађу одговарајући кадрови и да се нови људи запосле- истакaо је министар финансија Синиша Мали.

Министар Мали је најавио да ће у наредним данима Влада РС изаћи са додатним мерама које су усмерене на новозапошљавање на подстицаје за новозапошљавање.

-Ту очекујемо да ће велики број новозапослених односно нових радних места да се отвори а оно што је за југ Србије посебно важно, у разговору са председником Вучићем ми ћемо такође дефинисати до краја године и посебан програм за развој југа Србије, дакле да се у овом делу Србије направе посебни програми превасходно из Фонда за развој како би се подстакла и производња, и предузећа и приватна и јавна, да још више инвестирају и у нову опрему и у развој нових тржишта, самим тим то значи нова радна места у овом делу Србије- истиче Мали.

Састанку су присуствовали и државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, начелник Пчињског управног округа Срећко Пејковић, народни посланици Славиша Булатовић и Ненад Митровић, директор Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа ПКС Горан Јовић, градоначелник Врања др Слободан Миленковић и друге личности из јавног живота града Врања.

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук