Функционери обишли село Нерадовац и насеља Огледну станицу, Собину и Оџинку

Функционери из редова Српске напредне странке данас су наставили обилазак сеоских и градских месних заједница у Врању. Они су најпре обишли село Нерадовац а потом и градска насеља Огледну станицу, Собину и Оџинку.

У селу Нерадовац локални функционери обишли су фабрику за прозводњу кламерица за индустрију намештаја Сик и разговарали са мештанима. Потом су обишли радове на асфалтирању пута у селу дужине 490 метара у вредности 2 милиона и 200 хиљада динара.

Носилац одборничке листе у Врању „Александар Вучић – За нашу децу” др Слободан Миленковић говорио је о улагањима у село Нерадовац са освртом на проблем који мештани имају са водоснабдевањем.

Фото: Врањска плус

-Ми смо као локална самоуправа завршили све што се тиче процедура и израда пројектно-техничке документације и добијања грађевинске дозволе да изградња водоводне мреже у селу Нерадовац у дужини од 3 километра до Врања, спајање са градском водоводном мрежом, вредност инвестиције је 80 милиона динара и сврстана је у приоритетне пројекте преко Канцеларије за управљање јавним улагањима. Поред ове водоводне мреже у тај пакет пројеката уврштена је и водоводна мрежа у селу Моштаница, водоводна мрежа у селу Тибужде, као и канализациона мрежа у селу Златокоп – Тибужде и канализациона мрежа у насељу Бунушевац. Ми желимо да решавамо све комуналне проблеме, с обзиром да смо чули са мештанима да сви желе овде да остану. У наредном периоду бавићемо се приоритетима, а то је овде водоводна мрежа, то ћемо започети ове, а сигурно решити до 2021. године. 2016. године овде смо надвожњак изнад ауто пута регулисали заједно са Путевима Србије, унутар села асфалтирали смо махалске путеве и реконструисали основну школу. Није мало урађено, али нас доста тога и очекује у наредном периоду – рекао је носилац одборничке листе у Врању „Александар Вучић – За нашу децу” др Слободан Миленковић.

Након Нерадовца представници Српске напредне странке обишли су просторије Месне заједнице у насељу Огледна станица, пијацу која се налази у овом делу града, део улица који је уређен и разговарали са становницима. Кандидат за народног посланика изборне листе „Александар Вучић – За нашу децу” Славиша Булатовић рекао је да 21. јун битан датум за наш град и да само Српска напредна странка и градоначелник др Слободан Миленковић могу да гарантују да се озбиљно бавимо проблемима, додавши да су пред Србијом веома важне године и велики изазови.

Фото: Врањска плус

-Вероватно сви знате колико је држава помогла Врању и колико је пројеката овде реализовано. То је и доказ да је локална власт на челу са градоначелником Миленковићем била одговорна и да је ту подршку искористила на најбољи начин. Ми смо трећи или четврти дан у обиласку и видели смо шта је све урађено и ја сам слободан да свакога погледам у очи и да кажем да је пуно тога урађено, али знамо боље него било ко други колико нас посла још чека, али ми не бежимо од проблема, већ их решавамо. Ми смо сад били у Нерадовцу где знамо да је проблем са водом, али смо били трећи, четврти пут. Хтели смо људима да кажемо да се озбиљно бавимо њиховим проблемом, урадили смо за ове четири године када је у питању водоснабдевање тамо више него сви претходни. Све мање проблема ће бити у наредном периоду – рекао је кандидат за народног посланика изборне листе „Александар Вучић – За нашу децу” Славиша Булатовић.

Кандидат за народног посланика изборне листе „Александар Вучић – За нашу децу” Милан Илић осврнуо се на радове у Нерадовцу и рекао да се озбиљно приступило проблему решавања водоснабдевања у овом селу и да је израђен пројекат. Он се захвалио грађанима Огледне станице на изузетној подршци коју дају Српској напредној странци свих ових година.

Фото: Врањска плус

-Радимо, трудимо се, сваког дана смо на терену, знамо све проблеме, наравно да не можемо да решимо све те проблеме одједном, постоји много проблема које смо наследили од претходне власти али ја се надам да ће 21. јуна грађани Врања дати подршку политици Српске напредне странке, политици председника Александра Вучића јер сви смо свесни чињенице на каквом се путу Србија налази, каква је Србија данас што се тиче и угледа који ужива у свету и по економији, директним страним инвестицијама, привредном расту, стопи незапослености, просечној плати која је преко 520-530 евра. Морамо да наставимо да се боримо јер само радом, борбом, трудом можемо стићи до резултата, што смо показали у претходном периоду- нагласио је кандидат за народног посланика изборне листе „Александар Вучић – За нашу децу” Милан Илић.

Председник Месног одбора Огледна станица ГрО СНС у Врању Далибор Димитријевић рекао је да је руководство града Врања у претходном периоду много допринело развоју и унапређењу ове Месне заједнице.

Фото: Врањска плус

-Односи се, пре свега, на изградњу и уређење Алексиначке улице у дужини од 280 метара, изградњу канализационе мреже на неприступачном терену, у улици Блаже Јовановића, где је град Врање заједно са јавним предузећем Водовод суфинансирао израду пројекта, која је била бесплатна за саме кориснике, приведена је намени изградња зелене пијаце, направљене нове просторије Месне заједнице, уређен сам простор око ње, обезбеђене нове просторије за апотеку и амбуланту, уређено двориште у школи Бранко Радичевић. Стално су се одржавале јавне површине које су оплемењене са око 100 садница разноврсног парковског дрвећа – рекао је председник МО Огледна станица ГрО СНС у Врању Далибор Димитријевић.

Уследио је обилазак Месне заједнице Собина, где је у претходном периоду такође доста урађено. Завршетак данашњег обиласка био је у Месној заједници Оџинка. Како се чуло у плану је реализација битних инфраструктурних пројеката.

Фото: Врањска плус

Председник МО Оџинка ГрО СНС у Врању Срба Николић рекао је да је доста уложено, преко 500 хиљада динара уложено у саму зграду Месне заједнице, а асфалтирана је и улица Ратка Софијанића, Христијана Карпоша, Ђуре Ђаковића.

-Свака част градоначелнику за то што је урађено код нас. Ми као Месна заједница смо задвољни радом – поручио је председник МО Оџинка ГрО СНС у Врању Срба Николић

Носилац одборничке листе у Врању „Александар Вучић – За нашу децу” др Слободан Миленковић подсетио је на оно што је урађено у Собини и Оџинки. -Најпре смо обишли Собину, тамо смо асфалтирали леви крак улице Васка Попе као и део улице Хаџи Томине, остао нам је још један део који је ушао у комунални програм, имовина је решена и у току је израда пројектно-техничке документације. Овде у МЗ Оџинка, поред онога што смо чули, ја бих додао да смо очистили Собински канал. Вредност инвестиције за улицу Христијана Карпоша је 30 милиона, а урађена је по свим стандардима, заменили смо водоводну мрежу, азбестне цеви, увели атмосферску канализацију, реконструисали делимично улицу Ђуре Ђаковића и комплетно асфалтирали улицу Христијана Карпоша. Врло је битно да смо кренули и са заменом живиних сијалица у овом насељу и почели да постављамо и лед осветљење. Наставићемо и даље, управо сам чуо захтеве мештана који су додатни, решиви су. Пре свега око изградње дечјег игралишта овде иза зграда, тако да ћемо у наредном периоду с обзиром да смо се посветили тиме да што више дечјих игралишта изградимо и то уврстити у комунални програм и то ћемо реализовати – истакао је Миленковић.

Млади лидер Српске напредне странке Јована Ђорђевић истакла је да је циљ да свако село и свака локална заједница добију подршку и помоћ у делу који им је најпотребнији.

Фото: Врањска плус

-Нама је јако драго што у разговору са грађанима имамо подршку и увидели смо да грађани препознају све што је власт урадила. Промене су евидентне у нашем граду и оно што ми сада спроводимо јесте нешто што је републички план а то је да свака заједница и свако околно село добију помоћ и подршку у свим аспектима у којима је то неопходно и потребно- истакла је млади лидер Српске напредне странке Јована Ђорђевић.

Данашњем обиласку села Нерадовац и Месних заједница Огледна станица, Собина и Оџинка осим функционера Градског одбора Српске напредне странке у Врању присуствовали су и чланови и симпатизери ове политичке опције.

 

 

Подели: