На прелазима Прешево и Градина заплењено још 100.000 евра

Из дана у дан цариници у сарадњи са полицијом настављају да нижу успехе у сузбијању илегалног преноса великих свота новца преко границе. У неколико случајева на прелазима Прешево и Градина и данас је заплењено преко 100.000 непријављених евра.

У првом случају је пре неколико сати на излазној страни прелаза Прешево за детаљан преглед издвојен „мерцедес“ немачких регистарских ознака, којим је путовао брачни пар из Северне Македоније.

Мада су тврдили да осим личног пртљага немају ништа да пријаве код њих је пронађено 60.000 непријављених евра. Најпре је код 61-годишњег мушкарца у џепу панталона пронађено 12.000 евра, да би потом личним претресом и код његове 61-годишње супруге у доњем вешу било пронађено још 39.000 евра. Жена је у торби имала још 9.000 евра.

Путницима је враћен дозвољени износ од по 10.000 евра, док је преосталих 40.000 евра задржано до окончања прекршајног поступка пред судом.

Претходне вечери је приликом детаљне контроле аутомобила „волво“ чешких регистарских ознака, којим су путовала довојица грчких држављана, у пртљажнику пронађена путна торба са 37.000 непријављених евра. 44-годишњем возачу и његовом сапутнику враћен је дозвољени износ девиза, а преосталих 17.000 је задржано до окончања судског поступка.

На излазној страни прелаза Градина за детаљну контролу је данас око поднева издвојен „мерцедес“ немачке регистрације којим је сам путовао 52-годишњи држављанин Турске. Он је цариницима рекао да поред личног пртљага има око 5.000 евра код себе, што је одмах и показао.

Међутим, цариници су током контроле у једној од торби пронашли јастучницу са чарапама које су биле напуњене свежњевима новчаница. Из чарапа је извађено 55.000 евра.

Путнику је враћен износ од 10.000 евра колико је могуће без пријављивања пренети преко државне границе.

Извор: Управа царина

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук