Динамо победио Кабел

У суботу су одигране све утакмице, последњег, 30. кола шампионата у Првој фудбалској лиги Србије. После прекида првенства и паузе од скоро три месеца, шампионат је у Првој лиги настављен и одиграна су још 4. кола. По одлуци Такмичарске комисије ове сезоне у српском фудбалу се не игра доигравање у Плеј офу и Плеј ауту па су пласмани клубова добијени након завршетка регуларног дела сезоне. Врањски Динамо имао је турбулентну сезону у којој није испунио зацртани циљ а то је био експерсан повратак у Супер лигу Србије.

Врањанци су завршили сезону чак на 11. месту табеле са 37 освојених бодова и са не баш импозантним скором победа и пораза. Динамо је забележио 10 победа, 7 пута је играо нерешено док је претрпео чак 13 пораза, мало за неку озбиљну причу и за добар пласман. У последњој утакмици у првенству и пред својим навијачима, победили су врањски фудбалери одличан кмбиновани састав Кабела из Новог Сада, резултатом 1:0. Једини гол у првом полувремену постига је омладинац, Илић. У овој сезони показало се да већина фудбалера Динама нема квалитет за највише рангове у српском фудбалу, па ће морати менаџмент Динама, после анализе првенства, да склопи бољи и квалитетнији тим за наредну сезону, која убрзо почиње, ако жели добар резултат и пласман на табели.

Због проширења лиге за наредну сезону, од 16 на 20 клубова, чак 4 тима је из Прве ушло у Супер лигу Србије. Златибор из Чајетине, Металац из Горњег Милановца и Бачка су нови прволигаши. Четврти члан по пласману је Графичар из Београда, али ће његово место попунити највероватније Нови Пазар или евентуално Колубара из Лазаревца. На коначној табели прва пет места освојили су: Златибор,Графичар, Металац, Бачка и Колубара.  У средини табеле су: Нови Пазар, Динамо и Земун, док су се на зачељу табеле пласирали: Синђелић, Будућност и Смедерево. Мора се напоменути да је Такмичарска комисија Фудбалског савеза Србије казнила Кабел и Смедерево са одузимањем по 10 бодова у току шампионата. Ево и резултата последњег, 30 кола шампионата Прве лиге Србије: Смедерево-Трајал 1:2, Динамо-Кабел 1:0, Бачка-Раднички Пирот 3:0, Раднички Крагујевац-Земун 1:0, Металац-Нови Пазар 2:0, Синђелић-Графичар 0:5, Златибор-Будућност 3:0 и Жарково-Колубара 2:1.

Подели: