Градски штаб за ванредне ситуације прогласио ванредну ситуацију на територији Града Врања – следе пооштрене епидемиолошке мере

Градски штаб за ванредне ситуације на данашњој седници усвојио је предлог да градоначелник града Врања, а у вези са тренутном епидемиолошком ситуацијом на територији града Врања, донесе Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на целој територији града Врања. Градски штаб за ванредне ситуације извршио је процену степена угрожености становништва од заразне болести КОВИД-19 на територији града Врања, а у складу са извештајем Завода за јавно здравље у Врању. Имајући у виду да је тренутна епидемиолошка ситуација на територији града Врања веома нестабилна и тешка, као и чињеницу да је дошло до наглог повећања броја инфицирања и оболевања спорадичних случајева, који су се проширили на породична епидемијска јављања, ценећи степен угрожености становништва од заразне болести КОВИД-19, Градски штаб за ванредне ситуације упутио је предлог градоначелнику града Врања да сходно чл. 39 став 1. тачка 3. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 87/2018), чл. 44 Закона о локалној самоуправи („Сл. гласник РС“, број:111/2009,82/2011 и 93/2012) и чл. 57. ст. 1 тач. 14. Статута града Врања („Службени гласник града Врања“, број:37/18), донесе Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на целој територији Града Врања, због елементарне непогоде проузроковане ширењем заразне болести КОВИД-19.

„Проглашење ванредне ситуације на територији града Врања значи да ћемо контролисати спровођење свих препоручених епидемиолошких мера које је ЗЗЈЗ Врање дао и спроводити све оне мере које прописује Кризни штаб Владе“, наглaсио је градоначелник др Миленковић. Кризни штаб Владе Републике Србије на данашњој седници прописао је обавезно ношење маски не само у превозу, већ и у свим затвореним просторима, као и поштовање физичке дистанце од најмање једног метра.

Извор: Градски сајт

Подели: