Станковић: Постоји високи интезитет вируса на територији Града Врања – неопходно придржавање мера

Епидемиолошка ситуација на територији Града Врања је неповољна. На болничком лечењу је 103 хоспитализована пацијента док је у ковид болници у Сурдулици смештено 25 пацијената.

-Епидемиолошка ситуација на територији града Врања врло је неповољна и има забрињавајући карактер због регистровања великог броја  оболелих лица. Број пацијената са сумњом на ковид инфекцију се не смањује тако да и даље постоји оптерећеност ковид амбуланте у АТД-у у Врању. Очекују се резултати 98 узорака који су током преподнева послати у лабараторији „Ватрено око“ у Београду  као и 13 узорака од претходног дана. Стање пацијената се стално прати а оно што је карактеристично је брзина ширења вируса, захватање целих породица, обољевање у привредним субјектима, у фабрикама где је постојао појединачан случај обољевања. Дакле постоји високи интезитет вируса и неопходно је придржавање мера свесно, савесно и одговорно и да схватимо да ми као  појединци можемо допринети да зауставимо ланац инфекције и да онемогућимо вирусу да се шири – рекао је епидемиолог др Слађан Станковић.

Ванредна ситуација је проглашена у Новом Пазару, Тутину, Врању и Крагујевцу, а Ужице и Београд су донели посебне мере. Епидемиолози поручују грађанима да носе маске и држе физичку дистанцу.

 

Подели: