Позитивно још 18 Врањанаца, 95 пацијената у Ковид болницама, 200 прегледа у току дана

Фото: Врањска плус

Епидемиолошка ситуација на територији града је, према речима в.д. директора Завода за јавно здравље у Врању др Светлане Стојановић, несигурна и нестабилна, мада је забележен благи пад броја новооболелих, а у наредним данима очекује се стабилизација ситуације. Од 98 узорака послатих на испитивање 1. јула, резултати показују да је још 18 особа позитивно на COVID 19. На анализу су послати узорци 2. јула за 53 особе, а данас за 87, док се резултати очекују у наредним данима.

Од почетка епидемије на територији града Врања регистрована су 574 потврђена случаја која су била позитивна на COVID 19, 241 случај се води као активан, 99 је са једним негативним налазом или у фази излечења, 223 особе су излечене, а 12 је смртних случаја.

Фото: Врањска плус

Директорка Здравственог центра у Врању др Љиљана Антић изјавила је да су у две врањске Ковид болнице смештена 95 пацијента, скоро сви су са лакшим и тежим обликом бронхопнеумоније. Нема хоспитализоване деце. На кисеонику је тренутно 10-ак пацијената. У току једног дана у две смене, у Ковид амбуланти прегледа се више од 200 особа са сумњом на вирус корона, од тог броја је у просеку 140 првих прегледа.

Када је реч о Пчињском округу, статистика показује да су регистрована 695 случаја позитивна на корону од којих је 248 активних, 123 особе су са негативним налазом, 301 пацијент је излечен а 24 особе су преминуле.

Подели: