Информер: Ево ко стоји иза реченице „Ћале, ово је за тебе!“ Има дугу насилничку историју! Лончар: Није истина да му је отац преминуо због недостатка респиратора!

Један од учесника синоћњих протеста у Београду испред Скупштине Србије је био и Петар Ђурић, познатији као Ђуфа из Мајданпека. Његова изјава током синоћњих нереда „Ћале, ово је за тебе“ постала је вирална на друштвеним мрежама, али оно што мало ко зна је да овај младић има насилничку историју, пише Информер. Kако преносе неки медији реч је о проблематичном момку.

Инфоремер пише, и да је он је 2013. године био главни учесник инцидента у Гимназији у Мајданпеку, када је малтретирао професора историје Небојшу Базић гурајући му средњи прст у уста и називао га „к**вом“. Све то је снимио и поставио на друштвене мреже. Како се тада причало, млади Ђурић је долазио у школу само да направи неки проблем.

Неко време је живео, студирао и играо кошарку у Америци, али је у Мајданпеку упамћен као врло проблематичан. Као гимназијалац је више изостајао са наставе него што је био у школи. Пошто су његови родитељи били имућни, Петар је међу првима добио мобилни с камером и стално је изазивао невоље – снимао је свашта, па чак и како малтретира професора и снимке качио на интернет.

Од свега га је штитила мајка, која је у школи предавала ликовно, а самим тим и други професори.

Овај младић је син покојног сликара Љубише Ђурића из Мајданпека који је преминуо од короне.

Синоћ на демонстрацијама он је изјавио за једну телевизију да све ово ради „за ћалета“ који је преминуо од коронавируса у земунској болници, јер како младић тврди „није било респиратора“.

– Није било респиратора у Земунској болници и дан данас нисам добио резултате тестова да је умро од короне, а на сва уста су причали како поклањамо респираторе, рекао је синоћ Ђурич.

Тим поводом се огласио и министар здравља Златибор Лончар који је демантовао ове наводе, истичући да је земунска болница од првог момента има више од 75 респиратора, али да се ни у једном тренутку није користило више од 30.

– Болница Земун од првог момента има 75 респиратора и никада у употреби није било више од 30 машина. Отац младића је третиран по свим стандардима, био је и на неинвазној и на инвазивној терапији… покушано је све али на жалост није дало резултате“, навео је министар.

Он је нагласио да су озбиљне оптужбе изнесене на рачун здравственог система, које су нетачне.

Извор: Инфоремер

Подели: