ПРОУНС: Недопустиво да се бес усмерава на новинаре који раде свој посао

Поводом претњи упућених новинарки Информера Милици Дакић огласило се и Професионално удружење новинара Србије ПРОУНС. У саопштењу се каже:

-Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) одавно упозорава надлежне да предузимају кораке против свих који на било који начин ометају професионалце у обављању посла.

Вређање, омаловажавање, претње, постале су нажалост, део новинарског посла у модерној Србији. А то је недопустиво. Још један пример агресије и мржње усмерен ка нашој колегеници Милици Дакић, новинарки дневног листа Информер, представља последњи аларм пред буђење.

У савременом демократском друштву свако може да има политички став и мишљење, али то не сме да буде повод за претње и вређање.

Новинари и остали запослени у медијима, подсећамо да су синоћ испред Скупштине нападнути и сниматељи Танјуга, морају да се осећају слободно и заштићено на радном месту. То је исто као када незадовољни пацијент усмери агресију на лекара.

ПРОУНС инсистира да се свему томе коначно стане на пут употребом законских и демократских решења. Тужилаштво би требало да ради свој посао озбиљно и темељно, а не да, зарад уступака шачици политичара окреће главу и допушта да се бес искаљује на новинаре и остале медијске раднике.

ПРОУНС захтева хитну реакцију надлежних, јер док хулигани и примитивци не плате направљени цех, неће се призвати памети- каже се у саопштењу ПРОУНС-а које је потписао председник Зоран Величковић.

Подели: