Булатовић: У Србији није могуће насиљем доћи на власт

Председник Градског одбора Српске напредне странке у Врању Славиша Булатовић је поводом нереда у Београду и још неким градовима у Србији рекао да смо нажалост сведоци дешавања која у овом тренутку могу озбиљно да угрозе позицију нашег председника који треба да води веома важне разговоре и да се бави важним државним питањима.

-Вероватно је то интерес појединих представника бившег режима, појединих нарко дилера, вођа навијачких група и појединих страних плаћеника- рекао је Булатовић и истакао да неко мисли да у Србији на власт може да дође тако што ће запалити Народну скупштину, што ће пребити 50 или више полицајаца, тако што ће неком припаднику полиције поломити ноге, запалити неком полицајцу ауто или на било који начин применом насиља дође до власти.

-То је нешто што у овом тренутку  у Србији није могуће – оценио је Булатовић. Он је рекао и да пре него било шта још каже, да би одао признање и поштовање према свему што припадници полиције раде, јер је то наша Српска полиција, која професионално и одговорно ради свој посао и да грађани могу да буду безбрижни. Председник Градског одбора Српске напредне странке у Врању је истакао да је Србија, која је данас предвођена Александром Вучићем, у стању да заштити сигурност свих грађана и мир на целој територији наше државе.

-Сигурно је да су сви они који данас насиљем покушавају да дођу на власт, имали прилику да само пре две недеље на законит и легалан начин кандидују своје пројекте, политичке идеје и визије грађанима, али они најбоље знају да на тај начин никада не би добили поверење грађана, већ ево прибегавају овим насилничким методама које им у Србији никада неће проћи. Чињеница је да је доласком на власт Александра Вучића и Српске напредне странке урађен огроман посао у целој држави, као и у Врању и у Врањској Бањи где смо реализовали озбиљне пројекте, што су грађани препознали и 21. јуна нам указали огромно поверење. За нас је то меродавно и то је доказ да политика коју води наш председник Вучић ужива огромну подршку народа- рекао је Булатовић и још додао, да ово што неко покушава да насиљем дође на власт вероватно има и добар финансијски разлог. С друге стране, према његовом мишљењу полиција је пружила адекватан одговор и он сматра да ће и у наредном периоду сигурно бити на висини задатка.

-Сматрам да сви грађани Србије могу бити безбрижни и искористио бих прилику да позовем све чланове Српске напредне странке да се и даље боримо за модерну, пристојну и уређену државу, јер је то једини начин да наша деца живе мирно и безбедно и да се на сваки начин супротставимо насиљу, али не насиљем као што раде неки други, већ идејама и резултатима. Пуно победа смо ми чланови и симпатизери СНС-а извојевали за нашу Србију и верујем да ћемо и у овој борби изаћи као победници и да ћемо дати снагу нашем председнику да изазове који су пред државом решавамо на најбољи могући начин.

Ситуација са вирусом није сјајна, али не само у Србији, већ у целом свету- оценио је Булатовић и додао да су силеџије и насилници покушали да је злоупотребе и да је наводно представе као разлог за масовна окупљања и да је то због тога што Кризни штаб планира да уведе полицијски час или строже мере. Наравно, то нема везе са истином, каже Булатовић, јер је јуче речено да неће бити полицијског часа, а они су и даље наставили са протестима, са пребијањем полицајаца, са нападом на Народну скупштину, тако да су свима показали да је њихов једини циљ промена власти у Србији, упад у Скупштину и заузимање институција система.

Славиша Булатовић је позвао све грађане да ситуацију са вирусом корона схвате озбиљно и истакао како је неопходно да сви покажемо јединство и поштујемо мере и препоруке Кризног штаба. Како је рекао, верује да поред неколико градова у којима је уведена ванредна ситуација, не би било добро да се прибегава оштријим мерама, већ да се сви потрудимо да на најбезболнији начин изађемо из ове ситуације.

-Пуно је разлога који су ујединили све те снаге које немају политички програм, као и ултрадесничаре и бивше представнике опозиције и Савеза за Србију који се у међувремену распао, а јуче су се и потукли између себе, тако да је главни разлог њиховог окупљања долазак на власт насилним путем- закључио је Булатовић.

Подели: