Кризни штаб донео нове мере за Београд

Након седнице Кризног штаба донете су нове, строже мере које ће важити у Београду. И даље немамо мере за читаву територију Србије, већ се фокусирамо тамо где је ситуација ванредна, рекла је премијерка Ана Брнабић после седнице Кризног штаба, преноси РТС.

Прва мера за Београд је потпуна забрана организованог јавног окупљања више од 10 људи и на затвореним и отвореним просторима

Друга мера је ограничење броја људи у затвореним просторима. Сваки угоститељски објекат, продавница и апотека ће морати јасно да истакне колико је људи дозвољено да буде у објекту. На једну особу, четири квадратна метра.

Трећа мера је од сутра важи ограничење радног времена објеката затворених простора од 21 час до шест часова ујутру. То важи не само за угоститељске објекте, већ и за продавнице, тржне центре и све остале затворене објекте. За отворене просторе и баште остаје радно време од 23 до шест ујутру.

Премијерка је рекла да ће све мере бити орочене и да се прате ефекти. Чим се створе услови за колико толико нормалан живот, ми ћемо ове мере повући, додаје Брнабићева.

Извор: РТС

Подели: