Миленковић: Врање пролази кроз веома тежак период. Будите одговорни и дисциплиновани

Говорећи о тренутној епидемиолошкој ситуацији, градоначелник др Слободан Миленковић рекао је за званичан градски сајт да Врање пролази кроз веома тежак период.

-Имамо велики број заражених суграђана, али нажалост и оних који нису успели да се изборе са коронавирусом. Овом приликом упућујем искрено саучешће породицама преминулих. Наш здравствени систем трпи велики притисак, посебно АТД амбуланта. Од укупног броја прегледаних пацијената, половина је била са упалом плућа.

Морам да кажем да је изузетно велики притисак и на наше здравствене раднике, зато апелујем на суграђане да поштују епидемиолошке мере, јер на тај начин, штитећи себе, штитимо све остале, понајвише наш здравствени систем.

Уверен сам да ћемо у наредном периоду успети да ситуацију ставимо под контролу и да ћемо изаћи из ове пошасти са што мање последица. Поновићу апел свим нашим суграђанима, свим Врањанцима, да и у наредном периоду буду одговорни, дисциплиновани и озбиљно схвате ову ситуацију – истакао је у свом обраћању градоначелник др Слободан Миленковић.

 

Подели: