Рестриктивне мере допринеће смањењу броја оболелих

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је синоћ да последњи подаци показују приличан скок броја оболелих од коронавируса у односу на претходни дан, и изразила очекивање да ће рестриктивне мере које су донете допринети смањењу броја оболелих наредних дана.

Брнабић је у изјави за РТС истакла да је потребно да имамо константан пад неколико дана заредом да бисмо знали да смо на сигурном путу.

Она је објаснила да је увођење рестриктивнијих мера било неопходно, и изразила наду да ће за пет до десет дана оне допринети смањењу броја заражених у Београду, где је ситуација најкритичнија.

Према њеним речима, забрана кретања и полицијски час би без икакве сумње били најефикаснија мера, јер се већ у марту и априлу показало да је за кратко време допринела смањењу броја заражених.

Морамо заједно да покушамо да поштујемо мере и схватимо да је ово борба за сваког појединца. Важно је да имамо већу дисциплину и да се придржавањем мера ограничи ширење вируса, који ће очигледно остати са нама докле год се не пронађе вакцина, указала је премијерка.

Она је подвукла да је неопходно да се као друштво заједно  боримо и да се неће презати од тога да се уведу и остале рестриктивне мере, оценивши да је у последње време било приметно да су грађани поштовали мере и носили маске у затвореном простору.

Извор: Влада Србије

 

Подели: