У току реконструкција ОШ „Бранко Радичевић” у Владичином Хану

У току су радови на комплетној реконструкцији Основне школе „Бранко Радичевић” у Владичином Хану, који се односе, између осталог, на фасаду, котларницу, кров, спортску халу, трпезарију, спољно игралиште, партер, учионице, подове, столарију, замену свега што је годинама било проблематично укључујући хидро, електро и машинске инсталације.

Основна школа „Бранко Радичевић” најстарија је на територији општине Владичин Хан, објекат је изграђен пре више од 55 година. У њој се образује око 570 ученика. Капитални пројекат реконструкције финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима, а вредност радова је преко 130 милиона динара са ПДВ-ом.

Фото: Врањска плус

Заменик председника општине Владичин Хан Владимир Костић задовољан је односом извођача радова према уговореном послу. С обзиром на ванредну ситуацију која је на снази на територији општине која их је ограничила у одређеним подухватима, вероватно ће тражити продужетак рока али не много, пошто се за сад радови одвијају утврђеном динамиком.

Костић је изјавио да се размишља о реализацији многих пројеката у наредном периоду када је реч о образовним установама. То би допринело да све школе имају подједнаке услове за сву децу, како би она квалитетно учила и продуктивно проводила време.

Подели: