Шарчевић: Настава у школи за ниже разреде – старији да бирају

Родитељи основаца имаће могућност да се определе да ли ће у наредној школској години њихова деца пратити наставу у школи уживо или од куће онлајн.

Министар просвете Младен Шарчевић  је нагласио да предност у настави уживо имају нижи разреди основне школе, јер деца до 12 година по закону не могу сама да остају код куће, као и да је из педагошких разлога важна настава уживо посебно за ученике првог разреда који су на почетку школовања и треба да се прилагоде школској средини. Он је за Тањуг нагласио да ће сви основци од 1. септембра имати по четири часа у школи и да ће часови трајати по 35 минута. Већ од октобра настојаће да се појача број часова за ученике осмог разреда

Осим наставе уживо за родитеље је остављена могућност да бирају, те ако желе њихова деца могу пратити и наставу онлајн, али су у обавези да дођу у школу да одговарају и добију оцену.У средњим школама је углавном двосменски рад, те ће тако на недељу дана да се смењују настава у школи и онлајн , рекао је Шарчевић. Напомиње да ће од септембра дисциплина у школама морати да буде много строжија, те ће тако ученик за неношење маске прво бити опоменут, затим укорен, а уколико настави да скида маску и суспендован.

 

 

 

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук