Брнабић: Дугујем захвалност грађанима, заједно се боримо

Епидемиолог Предраг Кон је на редовној конференцији за медије Кризног штаба рекао да се епидемиолошка ситуација благо поправља и да се види смањење потврђених случајева као и постепено пражњење болница и смањење броја прегледа.

– Сви ови показатељи указују на то да се ми налазимо у једној ситуацији постепеног смиривања и преласка из једне јасно неповољне у несигурну ситуацију и то је оно што имамо. Врло је битно, посебно преко викенда, спроводити мере, водити рачуна о контактима, носити заштитне маске – навео је Кон и додао да се обично суботом и недељом смањује број оних који се јављају, јер постоји навика да се код лекара иде после викенда.

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је почело тестирање новог информационог система за корону и изразила очекивање да ће нови систем бити пуштен у рад у другој половини августа.

– Дугујем захвалност грађанима, заједно се боримо, највећи број грађана је изузетно одговоран, то се види у градском превозу, затвореним просторима, у том смислу ми се чини да улазимо у јесен много спремније него што смо били до пре неколико месеци – истакла је Брнабићева.

Директорка КЦ Војводине др Едита Стокић навела је да је та установа са највише хоспитализовних. Према њеним речима, њихови капацитети су проширени и ангажован је велики број медицинског и немедицинског особља.

Подели: