Гро СНС у Врању: Отаџбина неће заборавити

Поводом годишњице од страдања Срба у војно – полицијској акцији хрватских оружаних снага „Олуја“, Гро СНС у Врању издаје следеће саопштење:

 -Тачно је 25 година од највећег злочина послератне Европе, акције етничког чишћења и прогона крајишких Срба са простора Хрватске. И док злочинци славе највеће етничко чишћење на овим просторима, величају џелате и ките их ловорикама, Србија достојанствено, са пијететом према скоро 2.000 убијених и несталих, пали свеће и држи помен жртвама. Подсећа и на највећи злочин етничког чишћења у коме је протерано више од 250 000 људи, убијено на хиљаду деце, стараца…

Захваљујући одлучности председника Александра Вучића, Србија већ шесту годину заредом не ћути као некада, јер је Србија данас довољно јака, озбиљна и спремна да онемогући „Олује“ у будућности. Србија која ће увек говорити, јер није српски ћутати, данас, више него икада, има снаге да гласно каже да је то био страховит злочин. То је најмање што као друштво дугујемо жртвама и прогнанима у злочиначкој акцији „Олуја“.

Србија овом приликом опомиње читаву Европу да се ствари морају назвати правим именом и да без тога ране неће зацелити.

„Олуја” нема и никада неће имати оправдање у историји света. Погром  никако не сме бити ништа друго до највеће етничко чишћење у име стварања државе по мери никад заборављених поклоника фашизма – стоји у саопштењу Гро СНС у Врању.

Подели: