Врањанци читају Исидору Бјелицу, Фредрика Бакмана, Лусинду Рајли

У Библиотеци „Бора Станковић” у Врању организован је минимум процеса рада због епидемије вируса COVID 19. Установа обавља библиотечко-информациону делатност и друге послове по устаљеном режиму, само без контакта са корисницима уз поштовање смерница локалене самоуправе и осталих надлежних служби.

Према речима библиотекарке Александре Антић, када је реч о књигама које су избор корисника ових дана, млађа популација чита лектиру а одрасли трилере, Фредрика Бакмана, серијал о сестрама Лусинде Рајли, Исидору Бјелицу, подједнако домаћу и страну књижевност.

Читаоница функционише у смањеном капацитету, односно максимално петоро особа се може наћи у њој у исто време. Корисницима је библиотека на располагању у периоду од 8 до 19 сати радним данима, а суботом од 8 до 13 сати.

У току је обнављање књижевног фонда, почеле су да стижу књиге из откупа, нови наслови из продукције 2019. године, тако да ће бити за свакога по нешто. Ради пружања релевантних информација, радници Библиотеке су доступни путем телефона или интернета корисницима и јавности.

Уколико нису сигурни да ли библиотека чији су члан има литературу која им је неопходна, корисници могу путем интернет портала Cobiss.sr то да провере уносећи податке o наслову књиге, часописа или аутора. Чак и ако је нема, може се позајмити из неке друге библиотеке у договору са одговорним лицем, а плаћа се само поштарина.

Подели: