Спречен покушај кријумчарења цигарета на прелазу Прешево

Цариници су 26. августа 2020. године, у сарадњи са полицијом, на граничном прелазу Прешево спречили покушај једног брачног пара да у шупљинама породичног аутомобила прокријумчаре 7.000 цигарета, саопштила је Управа царина.

-Прекршај је откривен када је на ред за редовну улазну контролу на прелазу Прешево пристигао аутомобил британских регистарских ознака којим се, са одмора ка Британији где живе и раде, враћала четворочлана породица.

Аутомобилом је управљао 53-годишњи отац породице, британски држављанин албанске националности, док су у возилу били и чланови његове породице: супруга и двоје деце. На уобичајно питање царинског службеника да ли имају нешто да пријаве, возач  и његова супруга су рекли да са собом носе само личне ствари.

Међутим, детаљним прегледом аутомобила, цариници су открили да се у шупљинама пртљажника, као и у рукохвату између задњих седишта, налази мноштво вешто скривених паклица цигарета “West Silver“ и “Winston“.

Након што су све паклице извађене из шупљина, утврђено је да је реч о чак 35 боксова цигарета за које је возач навео да су купљене у Северној Македонији за личне потребе.

Подсећамо путнике да је унос акцизних производа како у нашу, тако и у друге земље ограничен, те да се наведени прописи разликују од земље до земље, због чега путници треба да провере наведена ограничења пре него што крену на пут – саопштили су из Управе царина.

Извор: Управа царина

Подели: