Обезбеђено 10.000 визира за ученике који због здравствених проблема не могу да носе заштитне маске

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је данас да је обезбедило 10.000 визира за ученике који због здравствених проблема не могу да носе заштитне маске.

Шеф Кабинета министра просвете, науке и технолошког развоја Ненад Радић објаснио је тим поводом да ће визири преко школских управа бити распоређени образовним установама у Србији.

Он је навео да је ресорно министарство у свакодневном контакту са представницима локалних самоуправа и да је добило уверавања да су обезбеђене довољне количине заштитних маски и дезинфекционих средстава за све школе.

Министарство је још пре месец дана упутило допис локалним самоуправама да у оквиру своје надлежности обезбеде заштитна средства. Свакодневно смо били у контакту и предузели смо све мере да школска година почне на најбезбеднији начин, подвукао је Радић.

Он је напоменуо да је ове недеље Министарство контактирало и оне локалне самоуправе где је у току формирање органа управљања.

Реч је, како је указао, о мањем броју локалних самоуправа од којих смо добили уверавања да су обезбеђена потребна средства и да поступају у складу са својим обавезама.

Према његовим речима, ученички и студентски домови су такође спремни за почетак рада и нову школску годину, при чему се тренутно ради на обезбеђивању заштитних средстава за високошколске установе.

Извор: Влада РС

Подели: