Седнице Скупштине општине Сурдулица одржавају се ван зграде – место страдања Срба у Првом светском рату Дубока долина и даље незаштићено

У општини Сурдулица дешава се неуобичајена ствар – седнице Скупштине ове општине не одвијају се у скупштинској сали већ ван ње и ван саме Сурдулице, потврдили су ТВ Врањска плус из одборничке групе Српске напредне странке. Оно што још замерају одборници из редова напредњака у Сурдулици јесте и што локација Дубока долина, место страдања Срба у Првом светском рату, и даље није уврштена у ратни меморијал. Распоред мандата у Скупштини општине Сурдулица је такав да СНС има 17 одборника а СПС 18.

-Од самог конституисања Скупштине општине Сурдулица седнице се не одржавају у згради општине која је за то намењена, већ се одржавају по изузетно неусловним објектима и по неусловним просторијама, где одборници немају основне услове за рад – каже за ТВ Врањска плус шеф одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини општине Сурдулица Игор Костић.

Костић упитан какав је однос скупштинских органа према одборничкој групи Српске напредне странке каже да су материјал за последњу седницу одборници добили скоро на самој седници.

Шеф одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини општине Сурдулица поручује да ће се борити свим законским средствима против оваквог понашања, наглашавајући да се у Сурдулици лоше живи, а да грађани заслужују промене.

Заменик шефа одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини општине Сурдулица и кандидат за председника ове општине на претходним изборима Немања Глигоријевић, каже да сходно Закону о ратним меморијалима општина је била дужна да сва стратишта и ратне меморијале попише како се не би дешавало оно што се дешава са Дубоком долином у Сурдулици. Овај локалитет место је страдања Срба у Првом светском рату, а по ономе што смо затекли личи на паркинг.

Глигоријевић каже да не инсистирају само на заштити локације Дубока долина у Сурдулици већ на пописивању свих сличних места како не би била угрожена и скрнављена.

 

Подели: