Покрет ветерана Врања реализује пројекат „Заборављени“

Покрет ветерана Врања одржао је трећу трибину на тему Пројекат „Заборављени“ којој је присуствовао велики број чланова овог удружења гости и пријатељи који су се одазвали позиву.

-Пројекат „Заборављени“ кренуо је са реализацијом априла, у време пандемије Ковидом 19. Учесници  и волонтери  у сарадњи са координатором за Врањску Бању, Слађаном Стојиљковић су били активни на терену и обишли су око стотинак породица у нашем региону, поделили материјалну помоћ у виду пакета са храном и хигијенским средствима. Њихове активности се и даље настављају и овом приликом се захваљујемо  на њиховом труду и ангажовањукао и свима који су на пружили, сарадњу, подршку и помоћ како би све ово могли да реализујемо – рекла је председница Скупштине Удружења Покрет ветерана-Врања Душица Ђорђевић.

Председник Покрета ветерана Врања Срђан Војиновић је образложио рад, постојање и основне циљеве  Удружења, Закон о правима бораца који би требало да ступи на снагу 1. јануара 2021. године.

-Ми као удружење Покрет ветрана-Врања можемо у том делу помоћи технички приликом остваривања одређених права која им по Закону припадају. Удружење је увек спремно за сарадњу и помоћ не само ветеранима већ и члановима породице ветерана учесника ратова од 1990. године. Удружење пропагира став да су наша врата увек отворена за све и да ћемо само заједничким снагама доћи до одређеног циља – рекао је Војиновић.

Учесницима трибине је пружена могућност да поставе питања, изнесу своје проблеме за које сматрају да Удружење може да помогне али  уколико неко не жели да свој проблем изнесе јавно да увек постоји могућност да дођу лично до Удружење и свој проблем предсртаве.

Подели: