Морава поражена, Пчиња играла нерешено у Српској фудбалској лиги

У јуче одиграним мечевима Српске фудбалске лиге групе Исток, Пчиња је у Трговишту играла нерешено са Тимочанином из Књажевца, док је Морава из Владичиног Хана изгубила меч у Поповцу од Будућности. А у кошаркашком шампионату, Пантери из Врања у лакшој групи за такмичење од Мораве и Радника.

Због већег броја клубова у Српској фудбалској лиги групе Исток, јуче су одиграни мечеви 7 кола шампионата. Дебитант у лиги, Пчиња из Трговишта, на свом терену играла је нерешено 0:0 са такође дебитантом у овом рангу такмичења, Тимочанином из Књажевца. Иако су имали теренску иницијативу и већи број прилика за постизање голова, домаћи фудбалери нису успели да затресу мрежу голмана Тимочанина па је уследила подела бодова. И после овог кола, српсколигаш из Трговишта заузима једанаесто место на табели са 8 освојених бодова. У наредном колу за викенд Пчиња гостује Радану у Лебану. Други представник Пчињског округа у Српској лиги, Морава из Владичиног Хана поражена је и шести пут у овом првенству. Изгубили су Ханчани на гостовању у Поповцу од фудбалера Будућности, резултатом 4:1. Морава, је после победе у прошлом колу над Топличанином из Прокупља, наставила по старом, да ређа поразе. У наредном, осмом колу, у Владичин Хан долази СФС Борац из Параћина. На табели Српске лиге Исток на првом месту је Тимок из Зајечара са 21 освојенима бодом а у стопу га прате Раднички из Свилајнца и Власина из Власотинца са два бода заостатка. На зачељу табеле су седамнаести Моравац Орион и осамнаести Топличанин са по 4 освојена бода, те деветнаеста Морава и двадесета Жупа са само 3 бода.

А у Нишу на састанку клубова Прве Регионалне лиге Исток, извучени су такмичарски бројеви за шампионат и усвојене су пропозиције такмичења. И у кошарци, као и у другим спортовима у Србији, предстојећа сезона ће се играти по измењеном систему такмичења. Лига броји 14 клубова подељених у две групе по 7. По завршетку првог дела такмичења, првих седам бољепласираних клубова из обе групе играће Плеј оф за првака а они слабије пласирани водиће борбу за опстанак у лиги. После извлачења такмичарских бројева, од клубова из Пчињског округа, на први поглед, се чини да су боље прошли Пантери из Врања од Мораве из Владичиног Хана и Радника из Сурдулице. Вољом жреба је одлучено да шест тимова који су били најбоље пласирани у протеклој сезони буду у првој а остали тимови у другој групи. Тако ће Морава и Радник играти за бодове у првом делу  сезоне са: Јабланицом из Медвеђе, Ртњем из Бољевца, Топличанином из Прокупља, Мариносом из Ниша и Зицером из Бора. У првом колу шампионата, који почиње 4 октобра, Радник ће играти у Бору са Зицером, док ће Морава у Владичином Хану дочекати нишки Маринос. Пантери из Врања  се налазе у групи са: Актавис академијом из Лесковца, Нишом и Јуниором из Ниша, Младост Весном из Беле Палнке, Димитровградом и Власотинцем. У првом колу Пантери су због непарног броја тимова у групи, слободни. На поменутом састанку су извучени и парови за такмичење у овогодишњем Купу Србије. У првом колу Пантери ће у Врању дочекати Јабланицу из Медвеђе. У Лесковцу ће играти Актавис академија и Радник, док Морава игра са победником дуела између Радана из Лебана и Јастребца из Алексинца. Утакмице првог кола Купа Србије играће се у првој недељи октобра.

Подели: