Одржана трибина „Српски борац на Сремском фронту“

У сарадњи са Савезом удружења бораца Србије, СУБНОР Врања организовао је трибину „Српски борац на Сремском фронту“, која је одржана у Дому војске у Врању. Трибина је одржана уз присуство публике и примену епидемиолошких мера.

На самом почетку присутне су поздравили представник Савеза удружења бораца Србије Ацо Драча и председник Савеза удружења бораца Србије генерал мр Милорад Ступар.

-Историја српскога народа проткана је непрекидном борбом за опстанак на својим вековним огњиштима. Све борбе сви ратови су скупи у свим сферама друштвеног живота, поготову у губицима људских живота. Нажалост и ратови које је водио српски народ кроз векове свог постојања су били скупи али слобода за српски народ није имала цену – рекао је председник Савеза удружења бораца Србије генерал мр Милорад Ступар истакавши да је српски народ слободу увек освајао и нико му је није доносио.

-Мало је који догађај из периода Другог светског рата на простору некадашње Југославије постао место тако жестоких и дугих сукоба у Србији као што је то случај са Сремским фронтом. Нажалост, Сремски фронт је после 75 година у Србији и даље отворен. Сремски фронт је отворен у српском друштву и креће се од става да је то највећа ослободилачка битка и највећа победа Југословенске армије у Другом светском рату до става Сремски фронт је велико и непотребно страдање, то је била кланица за десетине хиљада необучених српских младића – рекао је између соталог у свом излагању председник Савеза удружења бораца Србије генерал мр Милорад Ступар.

О општој ситуацији у Србији 1994. и 1945. године говорио је академик православне академије Јовица Сувачки док је конкретно о Сремској операцији предавање одржао пуковник проф. др Слободан Ђукић.

Пројекат „Српски борац на Сремском фронту“ одобрен је од стране Министарства за рад борачка и социјална питања.

 

Подели: