„Сеоске спортске игре“ у Ћуковцу 20. септембра

На овогодишњим „Сеоским спортским играма“ екипе из Ћуковца, Златокопа, Црног Луга и Пољанице надметаће се у следећим дисциплинама: бацање камена са рамена, скок из места, надвлачење конопца и штапа, обарање руку, мали фудбал, одбојка микс, шах, полигон и народно рвање. Победник ће бити у прилици да учествује на републичком такмичењу у Врњачкој Бањи. Главна награда је стадион од Спортског савеза Србије.

У организацији Спортског савеза града Врања а под покровитељством Спортског савеза Србије, „Сеоске спортске игре“ биће одржане 20. септембра у селу Ћуковац на платоу испред школе. На три терена надметаће се четири екипе са по 20 такмичара у десет дисциплина. Није предвиђено да догађају присуствовује публика, а они који се ту затекну  биће у обавези да поштују све превентивне мере које је прописала Влада Републике Србије поводом актуелне епидемиолошке ситуације.

Припреме су трајале 2 до 3 недеље. Организација је ове године на републичком нивоу, те ће догађају присуствовати представници из Београда, директор Спортског савеза Србије Драган Шешум и саветник за стручни рад у спорту и антидопинг Милан Шобот. Процена је да ће „Сеоске спортске игре“ трајати од 10 до 18 сати.

Прошлогодишњи победник на локалном нивоу из Катуна овог пута није успео да организује екипу. Играће се према пропозицијама Спортског савеза Србије. Свака екипа имаће по шатор, а један већи предвиђен је за делегацију. Првопласирана екипа иде на финале у конкуренцији 11 градова у Врњачку Бању, од 25. до 27. септембра.

Подели: