Сентић: Уредићемо комуналну инфраструктуру у ромским насељима у Врањској Бањи

Градска општина Врањска Бања почетком марта је аплицирала на конкурсу који је расписала Стална конференција градова и општина кроз програм ИПА2, који је финансирала Европска унија за подршку ЕУ инклузији Рома, за доделу бесповратних средстава за финансирање израде пројектно – техничке документације за уређење и изградњу комуналне инфраструктуре у ромским насељима.

-Сагледавајући приоритете и потребу за реконструкцијом изградњом водоводне мреже и фекалне канализације, пројектним задатком смо предвидели 4 км водоводне и 2 км фекалне канализације.

Максимални износ средстава који се могао добити на конкурсу је 1.070.000 по ЈЛС. Врањска Бања је добила скоро максимални износ од 1.050.000 динара и 100 посто финансирања.

Право на учеће на конкурсу имале су градске општине само уз партнерством са градом, јер се могло конкурисати само са једним захтевом. Овим путем се захваљујем градоначелнику као потписнику уговора. Градску општину очекује расписивање јавне набавке за израду пројектно – техничке документације, део тога ћемо сигурно предвидети кроз комунални програм за 2021.годину, а бићемо спремни да на пртедстојећим конкурсима аплицирамо за изградњу – рекао је председник ГО Врањска Бања Драган Сентић.

Подели: