СНС Шабац и Европска зелена партија постигле договор: Будућа скупштинска већина шабачког парламента богатија за још једног члана

Европска зелена партија препознала је интерес Шапчана у том програму и прикључила се победницима. Скупштинска већина будућег шабачког парламента, коју чине Српска напредна странка, Западна Србија и Руска странка јача је за још једну политичку странку.

Реч је о Европској зеленој партији, која је, како се сазнаје, постигла договор са најјачом, Српском напредном странком о програмским циљевима.

Како сазнајемо у Европској зеленој партији сматрају да избори треба да буду окончани 3. октобра и очекују наставак функционисања града уз подршку државних институција.

Са српским напредњацима, кажу, постигнут је договор о свим кључним тачкама еколошког програма и заштите животне средине, што укључује уклањање дивљих депонија, заштиту пијаће воде и производњу здраве хране.

Подсећамо да је Српска напредна странка са више од 30 хиљада гласова убедљиви победник избора у Шапцу и да је преговоре о програмским циљевима водила са свим парламентарним странкама, које су желеле да разговарају, иако напредњаци сами имају већину и није им потребан коалициони партнер за формирање власти.

Ипак, како се сазнаје, зарад боље будућности Шапца и новог развоја који следи, процењено је да је у већем интересу грађана широк народни фронт са јасно дефинисаним програмом развоја града.

Европска зелена партија препознала је интерес Шапчана у том програму и прикључила се победницима.

Током предизборне кампање за локалне изборе одржане 21. јуна ове године Европска зелена странка је грађанима Шапца послала између осталих, две кључне поруке за које је речено да ће бити услов учешћа ЕЗП-а у већини која ће формирати градску власт.

Притисак на фабрике у Источној радној зони да уграде све неопходне филтере и покретање процеса уклањања дивљих депонија како би се заштитила пијаћа вода и производња здраве хране која је неопходна за здравље становништва.

У ЕЗП-у сматрају да је са СНС на челу града Шапца те циљеве могуће остварити.

Извор: Србија данас

Подели: