Код наплатне рампе Владичин Хан заплењен резани дуван

Цариници су у два одвојена случаја на прелазу Градина и у дубинској контроли код наплатне рампе Владичин Хан запленили око 110 килограма резаног дувана.

Прекршај на Градини откривен је 15. октобра 2020. године када је око три сата по поноћи на улазу у земљу за детаљан преглед издвојен BMW немачких регистарских ознака, којим је путовао брачни пар турских држављана. У првом тренутку је деловало као да заиста немају ништа за пријављивање, осим личног пртљага. Међутим, цариници су потом испод тапацирунга у вратима и у доњем делу пртљажника, у простору за резервни точак, пронашли 70 кесица од по 100 и 200 грама резаног дувана.

Дан раније је у дубинској контроли на аутопуту код наплатне рампе Владичин Хан заустављен фолксваген пасат лесковачких регистарских ознака, за чијим је воланом био 54-годишњи Албанац из Бујановца. На питање да ли имају нешто за пријављивање ванредној царинској контроли и возач и сувозач су одговорили да немају ништа. Већ на први поглед било је јасно да то није истина, јер је задње седиште аутомобила било затрпано кесама резаног дувана од по пола килограма. Идентична паковања резаног дувана пронађена су и у простору за резервни точак, испод тапацирунга у пртажнику аутомобила, пошто је возило претходно допраћено до царинске испоставе у Врању ради детаљног прегледа.

Укупно 199 кеса са око 100 килограма резаног дувана преузели су заједно са возачем и аутомобилом полиција и тужилаштво у даљу надлежност.

Извор: Управа царина

Подели: