Усвојен ребаланс буџета на седници Градског већа

На 8. седници Градског већа којом је председавао градоначелник Врања др Слободан Миленковић између осталог усвојен је Нацрт одлуке о измени и допуни Одлуке о буџету града Врања за 2020. годину. Градски већник за буџет и финансије Бојан Kостић, образложио је ову тачку дневног реда. ,,Ова година је карактеристична не само код нас већ и у свету због негативног утицаја пандемије коронавируса на све области живота, па и на економију. Губитак који смо претрпели у овој години због смањене економске активности и мера Владе Републике Србије за одлагање пореских дажбина како би се очувала радна места у привреди, износи око 200 милиона динара. Тај мањак у текућим приходима смо, захваљујући добрим одлукама из претходне године, успели да амортизујемо. Покрили смо минус у каси вишком средства које смо остварили у 2019., када смо остварили суфицит од 238 милиона динара, тако да се у овој години неће битно мењати укупан износ буџета’’, рекао је Kостић.

По речима градске већнице Данијеле Милосављевић усојене су и Информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа, друштва капитала и других облика организовања на која се примењује закон о јавним предузећима, а чији је оснивач Град Врање, за 2019. годину. Усвојени су и Извештаји о раду јавних предузећа ,,Водовод”, ,,Kомрад”, ,,Нови Дом” и ,,Управа Бање” са финансијским извештајима пословања за 2019.годину. Такође, прихваћени су Извештаји о раду јавних установа за прошлу годину ,,ШАФ”, ,,Центар за социјални рад”, Позориште ,,Бора Станковић”, ,,Народни музеј”, Историјски архив ,,31. Јануар”, ,,Регионални центар за таленте Врање” и Здравствена установа ,, Апотека Врање”, који ће бити прослеђени Скупштини на даље разматрање. Усвојен је Нацрт одлуке о месним заједницама на територији градске општине Врање, као и Нацрт одлуке о утврђивању назива улица, тротоара, засеока на територији града Врања. Тако да би називе требало да добије 1.154 улице, као и засеоци у свим насељеним местима на територији града Врања, након што Одлука прође скупштинску процедуру.

Градски већници усвојили су и Нацрт одлуке о промени Статута града Врања, као и Нацрт Одлуке о промени оснивачког акта јавне установе за спорт и рекреацију – Спортска хала у Врању. Усвојени су и Предлози Решења о признавању права на име финансијске помоћи за вантелесну оплодњу за шест брачних парова.

Извор: Градски сајт

Подели: