Реализована Хуманитарна акција поводом Међународног дана против сиромаштва и 950 година манастира Преподобног Прохора Пчињског

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа врањског господина Пахомија, Јустинова омладина при Свеправославном друштву „Преподобни Јустин Ћелијски и Врањски“ и ђачки парламент Економско- трговинске школе, спровели су хуманитарну акцију у суботу 17. октобра, поводом Међународног дана борбе против сиромаштва.

Такође, повод за ову акцију била је прослава 950 година манастира Светог Прохора Пчињског, који нашем народу сведочи о узвишености милосрђа као једне од највећих хришћанских врлина.

Акција је реализована у сарадњи са средњом Техничком школом, основним школама Вук Караџић и Јован Јовановић Змај у Врању, Колом српских сестара, вероучитељима Епархије Врањске и Канцеларије за младе, као и другим људима добре воље који су подржали акцију. Прикупљена помоћ је достаљена угроженим породицама из Пчињског округа.

Овом акцијом ми следимо пример Преподобног Прохора Пчињског, који је пре свог ступања на монашком путу раздао све своје имање сиромашнима, и на тај начин посведочио да је темељ нашег хришћанског живота љубав и брига о нашим ближњима.

Извор: Епархија врањска

Подели: