Др Стојановић: Епидемиолошка ситуација у Пчињском округу и даље нестабилна

Епидемиолошка ситуација у Пчињском округу и даље је нестабилна. Према последњим подацима Завода за јавно здравље од суботе 17. октобра, још десет особа је позитивно на вирус корона, шест из Врања и по две из Бујановца и Прешева. Данас су нови узорци послати на анализу.

Директорка Завода за јавно здравље у Врању др Светлана Стојановић је истакла да се превентивне мере морају поштовати како би се смањио број оболелих и епидемиолошка ситуација учинила стабилнијом. Подсетила је да ризик представља свако неношење маске и апеловала на учесталије прање руку, проветравање просторија као и избегавање сваког окупљања на затвореном.

Када је реч о прегледима обављеним током јучерашњег дана у врањској АТД Ковид амбуланти, регистровано их је укупно 49, а од тог броја првих прегледа 23. Крв је узоркована код 36 пацијената и сачињено је 27 РТГ снимака плућа. Урађена су 23 ПЦР теста и 36 брзих тестова. Бронхопнеумонија је дијагностификована код 8 пацијената.

У Ковид болници Здравственог центра Врање је од укупно хоспитализованих 30 пацијената 13 позитивно на вирус COVID 19. Са бронхопнеумонијом су 22 пацијента, a на кисеонику 12. Међу хоспитализованима нема деце, а тренутан број слободних болесничких постеља је 150. Из болнице су отпуштена 3 пацијента.

Подели: