Рад средњих школа у доба короне

За разлику од претходних година, због епидемије коронавируса, настава у средњим школама одвија се по комбинованом моделу. Комбиновани модел наставе спојио се са обавезним маскама, дезинфекцијом руку и свим осталим прописаним мерама, ради очувања здравља како ученика, тако и свих запослених у школама. У Економској школи у Врању, као и у Гимназији „Бора Станковић“ поштују се све прописане мере и на први поглед све изгледа исто као ранијих година, али ипак није.

Педагог Економске школе у Врању, Јелена Ристић, истакла је да до непоштовања мера у овој школи није дошло и да се и професори и ђаци труде да максимално поштују све мере.

Организација наставе у овим условима је пуна изазова, држимо се упуства која морају да се поштују, ученици су заинтересовани за рад, а ми се трудимо да са њима успоставимо добру комуникацију, рекао је један од професора Економске школе, Горан Јовановић.

Време проведено кући је време проведено у учењу а не у одмору , то је оно што је битно за децу, истакла је педагог школе Слађана Митић.

Професорка српског језика и књижевности, Јелена Цветковић, рекла је да је сама настава и организација у овим нетипичним школским условима поприлично захтевна, како за све професоре, ученике тако и за родитеље.

Професори су у обавези да опомену ђаке уколико не носе маске како не би угрожавали своје здравље  и здравље друге деце.

Подели: