,,Свици’’ Народног позоришта Лесковац освојили симпатије врањске публике

Друге вечери 56. Фестивала професионалних позоришта Србије ,,Јоаким Вујић’’, врањској публици представио се ансамбл Народног позоришта из Лесковца представом ,,Свици’’, коју је по тексту Тене Штивичић режирала Ксенија Крнајски. На сцени су се нашли Сузана Грујић, Наташа Станковић, Бојан Вељовић, Предраг Смиљковић, Петра Димитријевић, Иван Јанковић, Јована Гроздановић и још неколико глумаца.

 

Фото: Врањска плус

– Модерна представа, једна савремена прича која чак можда у овим околностима са пандемијом која је општеприсутна, добија на својој актуелности. Наиме, група путника на аеродрому бива заробљена па су неки летови отказани и пратимо паралелу неколико учесника те приче. Пошто се не зна до кад ће трајати забрана лета, видимо како их попушта стрпљење и отварају се неке нове приче. Реч је о некој врсти изолације тих људи – рекао је директор Народног позоришта Лесковац Драган Марјановић и нагласио да је заиста велики успех доћи на фестивал са две представе од седам, колико их има у такмичарском делу.

Друга представа лесковачког театра под називом ,,Ако се пробудиш или као да је важно’’ биће изведена у четвртак, 29. октобра, са почетком од 20 сати. Настала је у копродукцији са Народним позориштем Приштина са привременим седиштем у Грачаници.

Подели: