У среду 28. октобра ШАФ обележава Међународни дан анимације

Школа анимираног филма у Врању у среду, 28. октобра, обележиће 19. Међународни дан анимације. -ШАФ редовно обележава овај дан уз разноврсне пригодне програме и коктеле за децу.

Због актуелне епидемиолошке ситуације ове године неће бити окупљања, већ ће на нашем YouTube kanalu https://www.youtube.com/c/SAFVranje бити премијерно приказан анимирани филм ,,Зуб зуу“, који су урадили млади полазници из Основне школе ,,Предраг Девеџић“ из Врањске Бање – рекао је Мирослав Ђерић, директор врањског ШАФ –а. Почетак је заказан за 12 сати.

Иначе, Међународни дан анимације обележава се од 2002. године, на предлог Француских аниматора, а у знак сећања на пионира кинематографије Емила Рејноа и његовог изума праксиноскопа. Такође, ШАФ традиционално учествује у интернационалном пројекту у организацији АСИФЕ који ће бити премијерно приказан 28. октобра на платформама, друштвеним мрежама и каналима које користи ова међународна организација. Последњи пројекат на коме је учествовало много дечјих студија и школа рађан је на тему националне кухиње. Мали Врањанци направили су филм у техници пиксилације, где су месили и спремали запечену тарану са пилетином, као традиционално врањско јело.

 

Извор: Градски сајт

Подели: