Отворена изложба „Винчанска жена – богиња мајка Мит “ у Галерији Народног музеја

Mанифестација „Музеји за 10“ која се одржава шести пут у Врању организована је од 9. до 15. новембра. Љубитељи изложби биће у прилици да виде археолошку поставку ауторке Татјане Трајковић Филиповић.  Директор Народног музеја у Врању Саша Стаменковић рекао је да је ово изложба изузетно занимљивог садржаја.

О изложби су говорили и ауторка Татјана Трајковић Филиповић, научни сарадник из Археолошког института Београд др Александар Булатовић, као и Петар Милојевић из Археолошког института  у Београду.

Музику за изложбу радио је Нишки пијаниста Боривоје Младеновић. Манифестација „Музеји за 10“ одржава се уз поштовање свих превентивних мера под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

У оквиру Манифестације „Музеји за 10“ у малој сали Галерије Народног музеја, планирана је изложба ,,Нове Аквизиције Народног музеја Врање 2015-2019“. Такође, посетиоци у фоајеу Народног музеја, могу да погледају Изложбу дечијих радова, отворену поводом  обележавања 50 година постојања и рада школе ШОСО ,,Вуле Антић“ у Врању. Европска ноћ музеја обележава се  у суботу 14. новембра. Током трајања манифестације, Галерија Народног музеја биће отворена од понедељка до петка у термину од 8 до 20 сати и викендом од 9 до 14 часова. Такође, током трјања манифестације у Музеј кући Боре Станковића у Врању, биће одржан програм под називом ,,Ново рухо Музеј куће-осавремењивање сталне поставке спомен собе”.

 

Подели: