Гимназијалки Михаели Миленковић припала трећа награда на Фестивалу „Уметник из школске клупе“

Ученица трећег разреда Гимназије „Бора Станковић“ Михаела Миленковић, освојила је трећу награду на литерарном конкурсу на тему „Мисли ми лете“, а у оквиру фестивала дечијег стваралаштва „Уметник из школске клупе“. Фестивал по други пут организује Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу, а у оквиру пројекта који су подржали Министарство културе и информисања Републике Србије и град Лесковац.

-На конкурс је пристигло више стотина радова деце из: Србије, Црне Горе, Северне Македоније, БиХ, СР Немачке. У току ове године Михаела је освојила два прва места, на Светосавском литерарном конкурсу и конкурсу поводом ослобођења Врања од Турака. У току венредног стања добитник је специјалне похвале Доситејеве задужбине за рад на тему „Идућ учи у векове гледа“. Ово је десета награда Михаеле Миленковић за литерарно стваралаштво у току средњошколског образовања – кажу из врањске Гимназије.

-Када професор српског језика и књижевности има ученицу као што је Михаела Миленковић, онда се осећа благословено професијом која је више од занимања. Поред природних наука, које су њено опредељење за будући позив, Михаела чита дела домаћих писаца и светских класика. Духовна литература такође је у сфери њеног интересовања, а руски писци посебно. Рад са оваквим ђаком испуњава срећом и даје подстицај да се и сам професор надограђује знањем и у међусобној размени учења достигне максимум у педагошком раду – рекла је професорка и менторка Оливера Ђорђевић.

Подели: